Társaságunk az üzletviteli tanácsadás és finanszírozás szervezés részeként pályázati tanácsadást is végez az egyes projektekhez kapcsolódóan. Kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkezünk a Környezeti és Energia Operatív Program (KEOP) és a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatainak előkészítése és megvalósítása terén, beleértve a beruházások megtervezését és előkészítését, megvalósíthatósági tanulmányok és más dokumentációk elkészítését, a pályázat megírását, menedzselését és utókövetését. 

Hitvallásunk, hogy egy beruházás előkészítése nem kizárólag a pályázat megírásából kell, hogy álljon, ez mindössze egy szükséges elem a projekt finanszírozásához. Egy jól vagy rosszul megírt, de megnyert pályázat nem jelent automatikusan sikeres projektet, ahhoz mélyebb előzetes elemzés és előkészítés, valamint aktív utókövetés szükséges.

Az előkészítési szakaszban figyelemmel kell lenni arra, hogy a pénzügyi elemzés során a beruházás létjogosultsága megerősítést nyerjen, valamint a projekt finanszírozhatósága és likviditási tervezése megalapozott legyen. A pályázat elkészítésekor ugyancsak figyelemmel kell lenni arra, hogy a projekt üzletileg és műszakilag is megvalósítható legyen, teljesíthetetlen, valóságtól elrugaszkodott vállalások ne történjenek, mivel ezek később a pályázat elszámolását nehezítik meg. A megvalósítási szakaszban lényeges, hogy a pályázati projektmenedzsment aktív és folyamatos legyen, hogy a kifizetések ütemezetten meg tudjanak történni. Ugyancsak alapkövetelmény, hogy a pályázat összhangban legyen a többi finanszírozási forrással, azok dokumentációjával és lehívási ütemezésével.

A fentiek következtében a pályázati tanácsadás alatt nemcsak egy pályázati adatlap kitöltését értjük, hanem proaktív előkészítési és menedzselési tevékenységet is, mely során tevőlegesen részt veszünk a projektben, hogy sikere garantált legyen.

A Széchenyi 2020 új kiírásaiban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) és Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) esetében ezért készséggel állunk Partnereink rendelkezésére, hogy a projektjeiket megfelelő időben előkészítsük a pályázati folyamat megkönnyítése végett.